Toitained * Paiguta töölehele põhitoiduainete toitainete sisalduse kohta. jahu suhkur piim või muna liha kartul Valgud 0,11 0 0,04 0,01 0,13 0,18 0,02 Rasvad 0,01 0 0,03 0,83 0,12 0,11 Süsiv. 0,73 1 0,05 0,01 0,01 0 0,21 * Loo kümmekond retsepti. Märgi, palju neis on nimetatud toiduaineid. Näiteks: jahu suhkur piim või muna liha kartul Pannkoogid 150 10 500 30 200 0 0 Kartulipuder 0 0 400 50 0 0 1000 Keedetud muna 0 0 0 0 100 0 0 Klaas piima 0 0 250 0 0 0 0 Makaronid 300 0 0 0 0 0 0 * Koosta valem nõnda, et iga toiduretsepti kohta näidatakse, kui palju selles on valku, rasvu ja süsivesikuid * Iga retsepti ette kirjutatakse number, mitmekordses koguses seda tehakse. Kui parajasti ei tehta,siis on arvuks 0. Arvuta, palju valku, rasvu ja süsivesikuid tuleb tehtavate toitude peale kokku. Inimese päevased vajadused on ligikaudu: Süsivesikud 600-1000 Rasvad 100-150 Valgud 100-150 * Loo valemid, mis näitaks iga toitaine kohta, kas neid on vähe, parajalt või palju. * Loo eelmisi tulemusi kontrollima valem, mis uuriks, kas kõike on parajalt. * Lase arvutil loosida toitude kogused ning vaata, kui tihti õnnestub tal leida sobivad arvud nõnda, et valgud, rasvad ja süsivesikud oleksid soovitud vahemikus.