Salat * Koosta klass Toiduaine tarbeks (nimetus, valkude, rasvade ja süsivesikute protsent). Loomisel kontrolli, et protsent kokku ei saa ületada 100. Lisa käsklus andmete küsimiseks. Koosta mõned toiduained (nt herned, 5, 1, 14). Andmete leidmisel abiks veebileht http://tka.nutridata.ee/findCompMostLeast.action * Koosta klass Toidukomponendi tarbeks (kogus, toiduaine). Näiteks (200g, herned) - kusjuures siis herned on viit vastava toiduaine eksemplarile. Lisa käsklused üksikute toitainete (valgud, rasvad, süsivesikud) koguse küsimiseks selles toidukomponendis. Koosta klass Toidu jaoks (nimetus, toidukomponendid). Toidule käsklused küsimaks sisalduvate valkude, rasvade ja süsivesikute kogust. * Koosta Toidu alamklass Portsjon. Lisandub väli kogus. Toitainete koguste küsimise käsklused kaetakse nõnda üle, et sealjuures arvestatakse portsjoni suurusega. Loo liides PortsjoninaKysitav käsklusega kysiPortsjon(double kogus). Pane klassid Toiduaine, Toidukomponent, Toit ja Portsjon seda liidest realiseerima, hoolitsedes, et igal puhul tagastataks sobiv kogus klassi eksemplaris sisalduvast. Testi toitainete koguseid iga klassi näitel. ------------- Täiendusi Pane klass Toit Toidukomponentide asemel sisaldama Portsjoneid (mis võivad olla liidese kaudu küsitud vajalikust kohast). Koosta nõnda uus portsjon näiteks olemasolevast ja komponentidest koostatud kartulisalatist, viineritest ja hapukapsastest. Küsi selle portsjoni toitainete sisaldus. ------------- Ehita kogu rakendus nõnda ümber, et toitainete hulk pole piiratud vaid valkude, rasvade ja süsivesikutega, vaid neid võib olla suvaline arv. ------------- Koosta lahendus mälusoleva toiduandmepuu talletamiseks püsivale kandjale (tekstifaili / XMLi / andmebaasi). Lisa moodus sealt andmete tagasi mällu lugemiseks ------------- Lisa lahendusele graafiline liides, kus kõiki portsjoneid on võimalik lahata üksikute komponentide kaupa kuni igaühe toitainesisalduseni välja. Graafiline liides võib olla ka genereeritav veebilehestik.