Me mõtlesime Hiinaga, et me teemegi täna täidisega pannkooke ja me käisime poes ka. Tahtsime teha just neid kooke, mida Dmitri Demjanov Kokmini soovitas ja sina võid kodus ka proovida, eksidki. Nii. Meil on vaja kolm muna ja kaks liitrit piima. Eiei pool liidrid kõigest. Meil on liiter piima, siis jagub 250 grammi jahu, olemas üks supilusikatäis oliivõli, olemas. Näpuotsatäis soola ja võid pannkookide praadimiseks või on olemas. Ja siis meil on ju kastme jaoks vaja veel 200 grammi suitsupekki. 200 grammi värskeid krevette üks pakk rõõska koort, olemaskoor, riivitud Šveitsi juustu, neli suurt salatilehte ja üks näpuotsatäis soola, veidi pipart ja üks teelusikatäis jahu. Jahu. Suhkrut ja moodi ei olegi vaja. Paator retseptist. Vaatasime ju munapiin, jahu, õli, sool või pekk, krevetid, koor, juust, salatileht, sool, pipar, jahu ei ole mingit moosi. On sa pabistad v mis asja pärast mu peaksin pabistama. Tavaline toidu valmistamine. Sa oled näost punane. Hästi palav. Ei ole pala. Mina õhku ei ole. Sa oled närvis, aga miks sa oled? Tead, minu, ma olen kogu aeg harjunud oma pudingut tegema ja. Sa kardad, et Miller näpp sõnu ei, saad aru? Me ei pea ju seda sööma, kui meil väljaidve tobu. Esimene kord lähebki ju tihti aia taha. Noh, mis tead mis teod. Ise sa ütlesid, tead, sa tahtsid ju midagi öelda. No tead, ma tunnen ennast natukene ebamugavalt ebamugavalt. Pliit. Gaasipliit saad aru, mõõk. Ma ei ole elu sees midagi gaasipliidi peal teinud. Mina ei usalda seda, gaasi oleks veel puupliit. Sa kardad pliiti põlema panna. Ära pabista, mina olen selle gaasiga mingi miljon korda süüa teinud. Hea õpetas mulle, kui ma esimeses klassis käisin. Ma tulin siis kell 12 koolist koju ja pidin vanaisale endale munasid praadima. Soovib vanaisale härjasilmi teinud või? Muidugi täiega lihtne pipra ja soolaga mustika isegi leegi väiksemaks keerata. Kui kõrbe hooteinud siis on korras, siis on korras, täitsa korras. Lihtsalt oma pudingut teen tavaliselt ilma pliidita, mul pole seni vaja olnud kuuma peal teha. Veekeetja, teen kuuma veega. Kao jooksjalt veega kakaod. Nojah. Mulle maitseb veega rohkem, maitseb? Nojah. Kuulsid. Kokk ütles, et inimestel on erinev maitse, ühele maitseb üks, teisele teine. Mulle tundub, et see julge piimapliidi peal keeta. Kuule, hakkame tegema. Muidu me ei jõua valmis ja mul on kõht mega disi. Hakkame nüüd liigutama. Nii et seal on hästi kerge. Kõigepealt on kaks suurilias kauem. Ettevaatlikkus ikas nii jahu ja 250 grammi, 250 grammi. See on see selline mõõdutops ja sina täpselt seal sina peal. Oh. Seda läheb päris mitu lusikat. Pale täpselt tea tegeleda, kas seal paneme, paneme? Uude karussellil kõik kogu täiega. Nii imestunud, nii sa pead, kus lusikas jahu sees, vähekene sinna augukesi sinna keskele, vaat olnud keskele nii. Ja nüüd lööd sinna kolm muna, kolm. Proovin nuga on siin. Nii ettevaatlik ja pähe kõvemini. Ja paned kaks muna ja Ausi visiidid, ahaa, piim on mul siin ka, siis ma pean selle piima lisama vähehaaval. Kõik, nii munad on löödud või hea veel, see ka ise seda ära oota kasvõi isegi piima palju seda piimapidi panema, nüüd on kõik sassi pool liitrit vaba oli ja nii väga ja ma panen vaata pool liitrit, ma panen selle. Ahah, nii valan siia, siis oli paks. Nii suhteliselt palju, mis telest ongi vedelam. Nii segase asjaga, klimpi läheb? Ma panen veel, pole nii, rohkem vanegi, maru vede, nii supilusikatäis, õliaps, õppi, lusikud. Basin geniaalne, nii ma valan. Oota, kas ma pean nüüd kogu aeg segama sugu aegsega tükid? Nii, mina panen õli. Õli on pandud. Järgmiseks läks näpuotsatäis soola-appi, meil on soolavakk. Panen oma näpuga, sul on muidu rublase Kauret, näpud läheb liiga palju. Nii. Sool on pandud. Kõige põnevam nüüd tuleb panna pann tulele ägedale tulekapis kinni. Proovime, kas tuleb välja, kus on tikud. Siin. Vaatasime, kuidas läheb? Nägid lõppkastides välja, miks ma ei löönud? Ikka kardad seda gaasi, gaasi, gaasi. Mis sul siis viga on? Sa oled nii imelik, mitte midagi. Panid selleni küpsema. Ma mõtlesin, et meie siin teeme süüa ja meil on kõht tühi ja normaalne, kui sul on kõht tühi, siis sa teed siia looja. Aga tead, sõjas ei ole normaalne või teistes kohtades, kus on põld, näiteks ei 100 tilkagi ei ole ju seda, ei kujuta ette, et mõnel seal on. Aga meil ju ei ole. Ja siis on täiesti normaalne, et meie võime siin oma toitu süüa ikka jah? Jah, ikka. Vahel lihtsalt hakkan mõtlema nende laste peale, kellel pole midagi hamba alla panna. Muutun härdaks, mina lihtsalt olen selline ja selle nii hea süda. Kuule, mina ei tea, sellist kõrbed. Ei kõrbekuule. Mul tuli üks asi veel meelde. No see minu vanavanavanaisa sõber, mis vanaisa sõbraga siis juhtus, ta pidi saapaid sööma, sest ja sest linn oli ümber piiratud ja mitte midagi muud süüa ei olnud. Kummisaapaid, vot sina naerab muidugi jah. Naljakas. Natuke saapad on siis toitvad või. Ja vanavanaisa sõber jäi ellu, nägi kurvastanud ja kurvastame, sa kurvastanud iga asja pärast. Vahel ikka mõtled igasugu vanade asjade peale ja siis aru, et sa oled tegelikult õnnelik, kuigi sa ei saa sellest iga päev arugi. Tead, mul on ka jube hea tuju ja mulle tundub, et meie e-pannkoogid on valmiku, ma keeran tule kinni. Maitsta tahad? Halla Ma maitsen, jätku leiba, no saad aru, et leiba ikka jätkuks. Vanarahvas juba ütles nii. Jätku leiba. Maja ema ja vanaisa kaika jätku leiba, mitte head isu, nagu meie koolis öeldakse. Mega hea onni. Kuule suhteliselt Megaja, vägev retsept. Retsept, meie oleme vägevad kokka, et sina ja mina varbad. Loogiline ju. Ja nüüd sa oskad gaasipliiti põlema panna. Ole poll, näita mulle ühe korra veel üle, siis on kindel, eks. Novaata võtandiku panendiku põlema ja panen rõnga juurde. Keeran nupust, keeran nupust. Imelihtne ja käinud kirde sellest samast nupust kinni. Kõik alla Ma proovin üksinda ka sina kontrolli, kas ma teen õigesti. Nii võtta ontliku tiku, panen põlema. Ja keeran keeran nupu. Läkski. Ja mille pärast? Nüüd hakkan süüa tegema? Me harjutame siin Sinaga natuke, kuni ta saab täiesti selgeks selle tule süütamise. Ja siis me hakkame veel tegema pannkookide täidist. Sulle nüüd ka, et kuidas katsetada, kuidas Sultsi täidisega pannkook välja tuleb, eks siis kirjuta mulle, kuidas maitses. Tšau. Tšau. Mina lood, kirjutab Eeva jutustavad Külli Teetamm ja Anti Kobin, helirežissöör Maristamba toimetab Virko Annus. Miina lood.