Tere, ma olen Hiiumaalgi seni jürikuu lõpus lehe ku hakatuses Hiiumaal nii palju igasuguseid asju olnud, et ei jõua mitte Reeki tegid elu üsna nii nobe kutt, Keyna mehe vanger, mis pani sõidu aegus hobusest kaude Edelgit veel. Ju see kõik, see suurem asi oli naljakuu 30. päeval siis istus suuremõisa härraste rahvapidu saalis üle 60 inimese paar ministrit kit nende seltsis. No kas nad nüüd otse sööma pärast kogu tulid? Ei saa ütelda, aga see küll tõsijutt, et hiidlast said esimesena aasta Eesti toidupiirkonna tiitli. See andis maaeluminister suure kahvli niigut kalale püüdmise ahing. Ja hiidlaste hakkasid ka kahvliga sööma rehe üles ajama aasta tagasi ja ja eks need suuremad näljaajad olid siis juba möödas, kaasay kahvliga pidulikult taldriku pealt toituda, kaeda Senne pidusööma jauks kannedy, siis käikse peenemad Keedused trenni peale, nii nagu ennevanasti üteldi. Nonii, olid need kalapumbad ja praegu toored lihapalad ja suussulavad pudingit ja need tulid kõik ühe teise järel mekkimiseks. Ja no mõnesuguseid rüütleid toodi ka vahele. Seitsme käimaga sai söömad enam-vähem ühele poole. Tegijad olid kõik siitsamast veesaare pealt. No ma arva, et tuleb nüüd keksi üles ka ütelda. Aga enne ma veel taha mainida, et ega toidu peale oli mõni roheline metsast nopitud skit pandud seal oli jänesekapsaid ja käegaasa õisi ja Karula hukkusid ja muud Sõhuste mekiga taimi, isegi kuuski ja kadakaid. Meie, kes me tegijad siis olid, nöörid, peaaasjalikult, bee kala, kalakohvik kalana otsast siis roograhu sadamarest tõugu kad, Ungru Restu siis lest ja lammas Kassari maalt veel hiiu gurmee. Neia nendele KEKidele anti siis ka veel märgid rindu ja paberid tasku. No ikka päris Michelini masti sööma, tegijad on nüüd meister olemas. Et edaspidi me oleme ka siis hästi toidet ja ja siia on paslik, kui need teised ka veel ülese ütelda, kes kaasa Aitast made seal oli Paavli Picine koogid are siis trahter vetsi, talgit oli leivaga platsis ja nüüd meil on uus Hiiu õllevabriku uksi lahti tegemas. Nüanssid Ma ju omad ka mekkida. Järgmise päeva siis veteti üle Eesti igal pool uksed vallalemi näoga vaada ja sama lugu oli Hiiumaal kit. Aga peale selle, et meil oli seal selline laada moodi päev toitudega sai suur Eesti toidutee saare peal sisse lükkad ja, ja lahtitehet. Aga turismisuvi hakkab nüüd ka nobedasti päevale ja igapäeva sees, et ees, aga esimese päeva esimese mail oli ka Kärdla linna sünnipäev ja Ave alavainu tuliuue raamatu kolleti ja, ja oli nii, et puhkpill paukus, kuid Soukus tänavad olid rahvast täis. Ja kui nüüd veel mõtelda, palju hiidlesi tegi seitsmendal mail talgutööd ja siis osi ratastega ringi sõideti ja joostud. Ja nii kui teie muidugi töötet täna kaheksakümneteistkümnenda omal on, on rahvusvaheline muuseumide pähe meetilise Hiiumaal õige mitu muuseumi ka. Et meil on nii litter, muuseumi nukuteatrimuuseum ja ja Soera muuseum ja, ja suursadamas on meremuuseum ja emastes Sõru otsas on veel merekultuuri muuseum. Näiecis Hiiumaa muuseumil on mütu kohta, on Tobiase maja ja Mihkli muuseum Tahkuna pool ja, ja Kärdlas on palju näitusi seal Pitkas majas. Ja loomulikult seal kassades on palju uuendusi nüüdse aasta aset leidnud. Et seal kassades on see Untika inimesi tervitanud hirmutanud ja, ja see on seal edaspidigi. Aga nüüd on ju merekultuuri aastal ja kas riskid on näituseruumid nüüd korda tehet ja, ja seal on suur merega kultuurinäitus, ka mees räägib Hiiumaa meremeeste elust ja jutustab, mismoodi nendest meremehed on saanud. Mess on seal mere peal juhtunud ja peale selle on veel ruhnlastel ka üks näitus üles sätitud et juurdeteated Hiiumaa rootslastest, nende Reigi rootslaste väljasaatmisest ka üks ümmargune aasta mööda läheb, nii et vaatamist on olnud ja, ja on suve pealegi palju vaatamist Hiiumaa eri paikades. Olge ise ka nobed ja tervise juures. Põllu peal on ka palju tööd.