Meil on suur rõõm tervitada täna hommikul meil otseliinil Põhja-Eesti regionaalhaigla sisekliiniku gastroenteroloogia Mart Riis peret, tere hommikust. Tere hommikut. Et meil siis helistas raadiokuulaja its, kes küsis sellise küsimuse, siis käis inimese seedimise kohta, sellepärast inimese seedeelundkond on selline süsteem ja tema ütles siis tema küsimus seisnes selles, et kui sinna sisend ehk toit on mitmevärviline, küll on seal saia, valget asja, kurkimis on roheline ja nii edasi ja nii edasi, et miks selle süsteemi väljund on alati ühte värvi ehk pruun. See väide pole päris õige tähendab seda, et siis kanna värvi ka väljaheitele, kuid kui inimene on täheldanud, et siiski enamasti tan pruun enamasti siis sel juhul tõesti võib öelda, et see toit, mida inimene peab suu kaudu sisse ja enne, kui ta jõuab tagumise otsani välja, läbib umbes seitsme meetri pikkuse d l ja, ja selle tee jooksul tema tehakse palju muutusi läbi, nii et ma arvan, see ongi põhjus, miks enamasti ta suht ühtele Jah, aga miks just ta selles mõttes nagu pruuniks läheb, et miks näiteks paprika kurk lähevad? Ja värvi paprika kurk ühte värvi või nii suhteliselt pruuniks enamasti ei lähe, enamasti läheb. Kurb isegi täitsa terve tükkijas. Aga mis seal seitsme meetri pealt sellest siis tõesti toimub, et Ruuen ja okei on seedimine, aga miks just pruun on domineeriv värv? Jah? Ja seal tekivad teatud ained, teatud ained kindla värvi seedimise käigus ja, ja kui sina ülalsõiduga sapi, mis võib ka mingi värvi anda, ka sapi iseenesest värvi veel ei anna ta valge. Nii et tegelikult vastus on selles mõttes imelihtne. Kui tunda paremini 107 meetrit, mis meie sees on. Aga muidugi seda seletada, mis seal seitsme meetri peal toimub, see on juba suur paks raamat. Jah, sulle võib proovida seda, lugege raamat läbi, saab aru, aga seal tekivad sellised ained, mis on lihtsalt seda värvi. Täpselt. Jah, suur tänu teile. Erispere, väga tähtis faktor, eks ole, väga keerulise nime gastroenteroloogia gastroenteroloogide Tallinna Tallinna Põhja-Eesti regionaalhaiglas.