Nüüd aga läheme hoopis toiduteema juurde. Tere hommikust, superkokk Rain Käärsti. Tere hommikust. Otse seksi pealt toidu juurde. No tahaksin öelda, oleks tore. Kaks head asja ju maailmas tegelikult on. Räägime ühes samas piigis järjest neist mõlemast ja nii Raivo helistas ja on olemas selline asi nagu sinihallitusjuust, ehk siis juust pannakse hallitamise, maitseb hästi. Kas on maailmas veel mingisuguseid asju, mis pannakse hallitama ja mis maitsevad hästi? Ja kui ei ole, siis miks? No tegelikult ikka selles suhteliselt natuke neid asju, mida hallitama pannakse, et iseenesest ka vorstitööstuses kasutatakse hallitust siis toote maitse ja välimuse edasiviimiseks. Et see hallitusel pidavat olema selline hea siis tegevusvaldkond, et ta aitab kaasa sellele maitse tekkele ja ütlen ma mingit mingis osas ensüümid lagundavad ja tekitavad läbi selle lagunemisprotsessi, siis sellist hääd maitset juurde. Aga see ei ole lastevorsti puhul, eksju seal ikka mingisuguse suitsu? No üldiselt jah, et neid rohkem ütleme Eestis nagu selliseid hallitusvorstitoodete, et rohkem on see ikkagi sellise Kesk-Euroopa teema näiteks Itaalia ja isegi vist Prantsusmaa, kui ma ei eksi, Hispaania. Aga, ja selle oluline on see, et ega nüüd selles külmkapis pole mõtet ise hakata seda hallitust arendama, et teha mingit head vorsti. Et ma arvan, tõenäosus, et saad mingi mürgituse või, või veel halvemal juhul äkki isegi inglite juurde, siis on vajalik, et see hallitus toimus, kontrollib väga kontrollitud keskkonnas. Ja kui vaadata ajalugu, no okei, see, et korral sulajuustu esimene hallitusjuustu sündis legendipõhiselt siis õnnetuse või lihtsalt ütleme sellise juhuse tõttu. Eks ole. Vot mina teen seda legendi, kus kõrtsmik pakkuda andurile oma keldrist leitud juustutüki, mis oli hallitanud natuke soorituse pealt ära ja andis siis ränduri, rändur läks siis ära, sõi kõhu täis tänaseks ära ja siis mõne päeva pärast tuli tagasi ja kõrtsmik oli muidugi ääretult ehmunud selle peale kartus, et noh, nüüd on tema elupäevad loetud. Tol ajal vist kindlasti oli niisugune kliendi teenindaja suhe natuke karmimad, kui midagi ei meeldi, siis midagi välkus. Vahetum külmem vahetum, aga vastupidi tegelikult see klient avaldas soovi, et ta tahaks veel, et ta tahaks isegi kaasa osta seda juustu a'la hea juust olevat olnud. Mina olen kuulnud jälle ühte Karjus poisiga, kes siis võttis omale juustukaaslase päikse käes läks hallitama ja siis mis tal üle ikkagi söisada ja maitses hästi, aga see selleks, mis asjad siis veel ütleme peale vorsti ja juustu? No tegelikult ega tahvli moodi mõtlen siis suuremalt jaolt sealt nagu selliseid tootegruppe välja ei saagi tuua, et külla jäätis jäätis isenesest hallitama lasta minna nagu suht raske, et kindlasti üks oluline asi, et hallitama läheks, on temperatuur ja niiskusaste aga küll tehakse, näiteks nihukese maitseelamusi otsides on võimalik siis sinihallitusjuustust teha, aga sinihallitusjuustu, jäätist ja selliseid asju, et neid on võimalik omavahel komponeerida. Ilmselt küll, aga näiteks vana hea selline kodune hallitusmoos. Noh, jällegi ma kahtlen, et kui, kui ilus ja armas ja kui mõnusa lõhna ja maitsega säilitanud moos, need pigem ikkagi ma soovitaks mitte seda proovisse Ja need ühesõnaga, ega neid palju asja ei ole, lihtsalt kuidagi juustuga on lihtsalt läinud õnneks siis või, või kuidas seda öelda? Noh, ma nüüd ütleme ei ole niivõrd toidukeemik, kuivõrd rohkem, ütleme, niukene, toidu, ketser, mängin sellega alkeemik, võib-olla, aga, ja ma arvan, et nagu piima ja nende toodete puhul on seal keskkond või noh, ütleme tooraine ise on nagu sobilik selle hallituse tekkeks, et tal on piisavalt piisavalt kasvuruumi seal anda. Aga kusjuures tegelikult sinnaliga ja nüüd selle juustukooli juurde tagasi tulles siis tänapäevatehnoloogias tegelikult kasutatakse hallituse viimiseks ka selliste asjade leib pannakse siis Prantsusmaal seal ei mäleta enam nende koobaste ime, kus seda põhiliselt hallitusjuustu toodetakse ja tegelikult leival lastakse, siis hallitus tekkida ja see jahvatatakse ning viiakse juustu sisse. Et seda protsessi kiirendada. Leiba kasvatatakse nagu selle hallituse kasvatamiseks järjekordselt jällegi teatud koopad, kus niiskusaste temperatuur on sobilik, et tekiks kasulik hallitus. Arusaadav suur tänu, Rain Käär superkokk super hea vastuse eest, ühesõnaga ärge kodus seda järele proovige ning hallitus ikkagi ainult kindlates tingimustes. Kohe-kohe vastused juba järgmistele küsimustele.