Tere, kullede mulgi uudisik Edimese külma on Eestimaast üle käinu, jaan, peramine, haig midagi vil talvest sahvrisse või purki pista. Nüüdsel ajal käib muidugi talvevarude korjamine, kogundi muud lugu vanast Mulgimaal Ombil küla perenaisi, kes tääve, mida ja kuidas üle talve hoida. Ühitsi ande tubli naine. Nõgene põdrale vallast. Kuidas vilja ära tarvita, neid viimatasid puu alla maha sadanud Obinit, sellest kõnelebki Niina Nõgene, MINA OLEN mahladennu ubinitest sahti kombot. Kõige rohkem meeldib hobina ja astelpaju ja külmkapi nõmm. Mustsõstraid võib ka neid lisada ja väga palju kuivatada, mis on talvel käänd, näksi ei ole vaja poest krõpsusid osta, selle asemel kuivata Tubina köik mulatsalatses viiakse ikka vanaema pultiki, neid kuivate tuubinetit olevat kõige parem ubine mahla Miinal petutänavu aasta juba 600 liitelt. Hollom, palju latsi igal ütele saab antud, ütlen no siis vanaema ubine mahliki sama päev või parem kui Siboodist ostetav värvilise pakki sihen mahl, aga nemad hindavad ka minu ubina mahla poodist ei võta. Palju sul neid hobine moosipõrkega seal keldren, hom juba. Oi, neid on nii palju, neid ei oskagi kokku lugeda, neid ma saan tarvitada, kui ma teen munakooki ja siis Korbile ja peale riputist väga ja lastel süüa kõneleminantsini seo tordi homme, et nende, kes sa oled ka peris üle valla, kuulus minu torti ja kaalult 200 grammi kõige tillembel kõige suurem on 50 kilo olnud missis seosi tordi nõks, Tom, Etna kick, seoneid, torte kooke taha või teen naturaalset, ma toitu värvisid ei pane, et see, mis on käes uubina, muusik, maasiku, pead kinni pidama kaaludest, kui palju, mida läheb. Niina Nõgene on üle küla kuulus kah oma hapu Kapustidege. Kapostian pead ikka korralikult ja roostevaba nõus apendama, puhtus on kõiki tähtsam ja Kapstaja, pane Bortnit ja tulevad väga head mul toitu salati, Kapsta ja nii ilma porgandit. Ja siis on mulgikapsa kolme sorti, et siis on väga hea, mis neil vahet mõnelased kauem hapendada. Salatikapsad on lühema hapendamisega, kuidas seits mulgi naine teeb õige mulgi kapsad, mulgi kaps, talle pead minema, kes paneb tangu, kes kruupe, aga liha tuleb pruunis laske ja siis lased keema tükk aega Keppanet kruubid või tangud, kuidas kellelegi meeldib ja siis tulev. Aga kuidas vanast süüdki üle talve hoiti, seda mäletab Niina kaheste. No siis tehti Kapsta ikka puutünni, aga minul on roostevabatünn ja teen sinna kurgid näiteks apendatika, kõik puud on, aga praegu käib kõik purkidesse, seeenne pannakse käkipurke sisse. Aga kuidas vanast Obinit talve hoiti vanasti pantiga ubinit isegi hapukapsast sisse ja oli talvel, kui sa ikka sinnani jõudsid, kui supina olime, olime väga käänu hapendatuubida. Aga no nüüd enam ma ei ole pannud, aga vanastigi mulle ema Pance kapslite sisse ubinit, aga nii on ju nii hea oli võtta neid söökum tähtis jagumede kultuurist ja ende täädmisest. Õnnesson pil Miina taolisi naisi, kes mõistab oma kraamist vana mooduge süükedeta väärt materjali, selle jaossab mõtsast laudast ja nurme päält. Nüüd on mulgi kultuuri instituut kah, võtan nõus mulgi söögivärgile õla panna, nimelt kõrraldep instituut, lähembelaal Mulgimaa Köögivõrgu loomise ja ettevalmistamise jaoskolm Pääbe päeva. Üten koondetas mulgisööke ja kolletes, kuidas juba loodu söögi, võrkel minnu. Esimene teabepäev on juba tulev Esmabelillin, kes taht mulgi süüdke esideta ja tun tuvi mulgi söögivõrgu loomise vastu. Uurgu täädvust manu kodulehel häält www punkt Mulgimaa poee. Ses kõrrasson, saateke, otsan selle sajaid kokku. Kristi Ilves, Uuwembet Mulgimaalt jälle tulevad õisibe iki viis minutit pääle viit.