Tere de kullede oktoobrikuu peramist mulgi uudistesaadet läände kõneleme sellest, kuidas mulgi eila Lillin vana iksid, süüdke Deive ja tahab edes pidi kick oma söögikasvataja ja pakkija ütte mütsi ala kokku korjata. Eile oli lilli loodusmaja hääd ahju Obina lõhna ja Bernaiste jutuvada täis sest seal sai teose esimene mulgi söögikoolituspäev üle Mulgimaa oli lilli kokku tullu hulka söögiteemast huvitatud inimesi ja laande alli õppes neile puu liidi pääl Exide süüke tegemist. Kugic tääved, Mulgimaalt on peri, mulgi kapsad, mulgi korbi ja mulgipuder. Siis koolitusel sai selges ET molkel molluga hulka muid häid, nüüdse säraunet süüke. Müanssenjom kõneleb laande alli esi. Eme tahas tähendab deta UVA Erne ja ubili toite, kuna William just haig põllu pealt tullu just sealse ära kujunu erre ja ära kujunoa ja vanasti ju hästi palju deti just toite sealsest materjalist, et see on mütsa Toikka Pille sel ajal, sest et tal on ju nõnda palju kasulikke asju seal sihenet, mina arvata tänapäevase inimese tahast, nagu ka neid rohkem saiad, kui lähed kunnigi kohvikus, egas seal söhandest Oa järgmine toitu Väiga lihtsalt ei saa, mis sa arvad, mis terast? No mina arva, et nendega on raažike rohkem tööd, et ta peab ikka õhta juba liku, paneme jaak keeveegaasa Meil oli ka noh, paar tundi peab, ikka arvestame ja võib-olla ikka Belades ka. Et ei, ta, kas kinnigi süüb, ka minul on söande tunnet kui pakutes ja kui on iki sedasi veel eraldi kirjan, mulgi toidu peame, oleme eraldi, et vats mulgi toit ja massiiv, seda ka, et ma proovi ära, mis nii mulgi söödi üldse teistmoodi on või mis on mulgi lennuteistmoodi kui mujal Eestis, see on Väiga tähtis, et mulgi hakkassile segame kartul, tema onu pandi Suurmid Ermide manu pandi Suurmid, et kik nagu segati kokku ja siil Aid siis ka edesi mujale, aga mulgi hakkasime kige päält seda tegema ja aste palju kasutad see vägev, et liha see oli väga tähtis, et see toit oli hästi toitev. Nolken Miki sedasi, et kui üits toitja ja siis sellest mõteldi juba seda saab töisel toidul kasutajate mitte mida, kes raisate ja kui omic jahi ära Göt sisse toit pannas ahju, Sestenomissest, lämmest raisate, see on ka minu arust väga tähtis, et ega Laal peab oma toitu süümete, sügise oomika, sügise toidu- ja talve, talve, toidu ja kevade on jälle, mis mulikel tulli olime ju kala, Suurmide vasta, vahetedi kala, et kalatünn oli ju teratünni vastu soolati ära ja seda sai sisse eino Aik süvaja, aga liha süütiga talve siis kui külvam ja kama ju deti ka suve, siis see oli nagu külm toidus tsüklos jaamiki Itaalia Burkne jagardule ja oa ja herne ja, ja hõbine see aasta juubinit nõnda palju, et uubine sööpias olema, ega pää laua pääl üits radariga lihtne asi, mis saab. Ta ahju ubin, Egan kodun võis olla õhta mitte kolm, vaid just see ahju Ubylvat Laits võtab selle. Neid mulgi söögi koolitamise päevi korraldab mulgi kultuuri instituut, sellepärast et kutsu kokku KIK asjast huvitet inimese ja luba lõpuska, mulgi söögivõrk, nagu neid mujal juba luudvam Mess pärast taht mulgi kultuuri instituut, mulgi söögikasvataja ja pakkija, ütle mütsi ala kokku, korjate, sellest kõneleb mulgi kultuuri instituudi juhataja Really lender. Meil on nii palju häid kasvatajaid Mulgimaal, kes kohalikku toitu kasvatame, aga samas on ka veeniuv söögikoha, kes võis rohkem pakku kohalikku sööki ja kõik see kokkuvõte, olles aegumales rohkelt, ütle mütsi all ja seepärast siis oleme PRIAst raasike rahasid taodelnud ja sellest ka saanu ja üritame kokku saada ütte mütsi alla ütelnud. No no mitte alati ju lihtsamp. Me taha sütengu tulevikuni. Laatadel käia ja messi näidata, mis meil siin mulgi ma läedomba ja sama on ka siis saame ka siis kohaliku, ütle mütsi all sedasi toitu pakkuv üksinda olles võib-olla raskem minna näiteks kuskile Palamuse laadale, aga kui me kik lähme, ütle mütsu all, siis olles on vähe lihtsam, nii et vaatame, mis sellest välja tuleb. Uskom. Sess kõrrast Sammede söögi jutu otsan saateks saed kokku Kristi Ilves, uwembet Mulgimaalt jälle tulevad õisi päev.