Hiinas jaotatakse köök kaheksaks, mis koosneb siis erinevates provintsides julgelt kantoni provintsi köök, futsioni provintsi köök ida pool Lääne poolt, Joani provintsi köök ülevalt on oi ja, ja nii edasi, Pekingi Shanghai köök ei mahu kuhugile alla ja siis nad lihtsalt eraldataksegi. Üldiselt see, mida me siin Eestis ma julgeks öelda ei ole hiina toit, see on rohkem kas hindude või kellegi muu poolt. Versioon sellest tavaliselt on siiski nii. Kui hiinlane satub Pekingisse, siis ta tõesti läheb söömast pekingi, parti pekingi moodi, ta võiks seda kodus teha, võib võib-olla vahel seda enda provintsis süüa, aga ka tema on innustatud sellest, et saada väga õiget ja autentset pekingi part Pekingis kasvatatakse teatud pardisorti, kiputakse siis kõik suled ära kuumas vees natukene siis keedetakse, teda pannakse kas ahju kas 270 kraadi juurde pooleks tunniks, aga need varieeruvad loomulikult ja siis tuleb.