Tere tegu õllede mulgi uudisid. Mineveegolmabe tähistati Mulgimaal Edimest kõrda mulgi pudrupäeva meeldetuletuses, et mulgipuder, et kärutädipuder ehk poolvillane on lihage tangu-kartulipuder ja perium ta Mulgimaalt. Ettevõtmise eestvedaja oli Jaanika Toome Viljandimaa arenduskeskusest. Kuna parajasti oli käiman täiskasvanu inimeste Õpmise nädal ja koolivaheaeg, siis oli paras Saikutsu inimesi Mulgimaale, et õppi üten mulkide mulgi putru keetma. Putrude tdi mitmen, kandin ja oodet oli veel nii lapse kui suure inimese Tuhalaane külamaja nulli pudrukeetmise eestvedaja, külamaja perenaine Anneli Anijärv, kes oli külamajja kokku kutsungi kümmer kaudse Ladze, et üten kun koolivaheajal midagi toredat ette võtta. Kuidas Tuhalaaneputru deti seljatab nüüd Anneli Anijärv. Maale Eige aasta iki kokku kogun lapse siis, kui on koolivaheaeg. Seekord mõti kohe. Kuna mulgi pudru päev, miks mitte teha siis seda koos lastega? Kui hommiku kokku saime, siis ma küsisin, et kas nad ääre, mis asi on mulgipuder? Enamus lapsigi tähendab, aga On lapsi, kes ei Tiiagi, äkki tule neile sellepärast kohe meelde, et see on ju lihtne tangu-kartulipuder ja tähendab minul siin lausa kolm last, kes on pärit Tartumaalt, nii et nime, ide mulgipudrust, mitte midagi peale pudru, on teil siin muu mulgi asjaga ja me loeme tämpe mulgikeelset juttu, pärast kuuleme pudu söönu, siis me läheme õue ja vaatame, mis seal looduses teil võtta on. Et saame meistrite käe. No kuidas? Ühtede mulgipuder valmis saab egal Bernaisele. Oma retsept. No ega maagi tähendab, siin ei tee nii nagu ma kodungi Ladze koorisime meil ära kartuli-tangu pandsimu Kuliku ja praadisime vähe pekiliha ka praegu on meil siis kiimen kartuli-tangu ja pärast paneme siis pääle liha ja natuke Siboliitikaga, aga kõnele, kuidas sa siis kodundid ja kodundein, suuren ahjul pane kõik asjad ühte potti kokku ja kütan ahju ja siis lükkan ahju sisse selle poti ja järgmisel õhtul võtan välja, siis on ta päris paraja slämmi söömises kohe paras võtta. Ja mis sa sinna sisse paned ja mis järjekorras ikka nii kartul põhja, tangu pääle ja siis liha sinna kõike pääle lihaprae enne ära, sest siis on sellel pudrule natukene rasvasem mekk ja põnev vahetevahel suitsuliha, aga vahel panen ka tavalist toorest pekki. Pudru keetmine käis kah Mustla pääl Tarvastu käsitöökohana, kus putrollive Mekmann päämiselt täiskasvanu inimese oma esimesest kokku Butmisest mulgi pudru käe kõneleb nüüd Kärstna naine Maieberwe, kes on peri Saaremaalt. Saaremaal maapind oli vilets ja lihakraami viletsavõitu ja aga meil tehti tanguputru küll ja me ikka rohkem sõime ikka kala, kartulit, rohkem kala võis süüa rohkem liha vähem ja seda putrusid tehti ainult tanguputru või kruubiputru, mõlemit tehti. Aga kui sa nüüd Mulgimaale mehele tullid 50 aastat tagasi, siis siin sa siis mulgi pudru tegemise õppisid ära. Ämm tõi väga häid putre ta mulgi putru väga hättegi. Kuidas ta? Tei. Noh, seal oli ka ikka liha, sibul ja kartul ja et grupi ja kick oli vees üheni öösel ikka paika ega siis mingit muud paksepatšidki Solegi vaja, kõht oli päiga täis, kohe, aga ta vahest teised asju, kui tal gooti panin nagus enam poti põhja seakoodiga. Ja siis sa Mulgimaal ütte töise pudru tegemise said ka, selges oli kõrulise puder, mis see oli ja oi, see oli Väiga Väige puder on ja seda mõist isegi minu abikaasa mõistuda deta. Tema teeb praegu ka ikka vahest ta minu minema sealt, et minul ei tule nõnda hästi ikka välja. Aga noh, ikka liha ja sibulat ja nii, et ta nagu pruulistab kik-kik panni peal ära, niidan ikka hästi palju ja ja süstib jahust ja piimast ja veest tehakse pudru sinna peale ja selle sees süüakse siis Leva juurde. Kiire suvine söök ja Väiga ja väga kiire ja väga puder. Osaliste ja kõrvalteede arust võis seast mulgi pudrupäeva hakati pidama, ega sügise, et anda rahvale rohkem teadust Mulgimaast, mede, söökest ja kultuurist. Sess kõrrasson, mulke pudru, juttuvatsan saateks saed kokku Kristi Ilves. Uwembet Mulgimaalt jälle tulevad õiside ilusti hinge, kui hakatust kõigile.