Keskkonnaaktivistid on aastaid rõhutanud vajadust säästa vett, vältida ühekordse plasti kasutamist ja kustutada kodust lahkudes tuled värskelt avaldatud kliimale. Raport tõi esile aga hoopis teise ja veelgi suurema keskkonna vaenlase, meie liigse lihatarbimise. ÜRO rahvusvaheline kliimamuutuste paneel iibeetseezzee avaldas hiljuti uuringu, mis kujutab liha tarbimist kui üht peamist kasvuhoonegaaside tekitajat ja meie planeedi jätkusuutlikkuse ohustajat. Ühe lahendusena kliima soojenemise peatamiseks näeb organisatsioon taimse toidu osakaalu suurendamist toidulaual. Eestis tegutseb liigse lihatarbimise vähendamiseks rahvaalgatus taimne teisipäev, mis kutsub kõiki üles eelistama korra nädalas taimset toitu. Kampaaniaga on praeguseks liitunud üle 50 restorani üle Eesti, kelle menüüst leiab igal teisipäeval vähemalt ühe taimse roa. Inimene ei pea valima, kas olla vegan või lihasööja. Küsimus on tarbitava liha koguses, mis ohustab nii meie planeedi kui ka meie enda tervist. Üks taimne päev nädalas teeb suure teene meie tulevikule. Eesti tervise arengu instituudi uuringute kohaselt sööb keskmine eestlane 78,5 kilo liha aastas, mida on kaks korda rohkem soovituslikust kogusest. Suure keskkonnamõjuga punase liha puhul toovad teadlased välja ka suurenenud südamehaiguste, vähi ja diabeediriski. Taimse teisipäeva algatajate eesmärk on viia eestlaste toidulaud tasakaalu, täiendades seda maitsvate köögiviljade, kaunviljade ja salatiga. Jagatakse kasulikku toitumisnõu ning lihtsaid ja maitsvaid retsepte, et tuua igasse teisipäeva palju avastamisrõõmu. Head taimset teisipäeva.