Rohesäuts. U. Palmiõli on maailma kõige populaarsem taimeõli moodustades maailmas tarbitavatest, taimsetest, õlidest kolmandikku. Indias ja veel mõnes riigis on see igapäevane toiduõli. Koostisainena on palmiõli viimasel ajal raske vältida. Seda leidub kõikvõimalikes poekaupades, küpsistest, pitsatainas, leivas huulepulkadest, kreemides, seepides, küünaldes, šampoonides ja nii edasi. Peamiselt palmiõlist on toodetud esimese põlvkonna biodiisel. Kuid palmiõli tootmisega kaasneb mitmeid tõsiseid probleeme. Inimene, tööõiguste rikkumine, põlisrahvaste elukvaliteedi langemine, loomaliikide hävimine ja keskkonnareostusistanduste rajamiseks, looduslike vihmametsade hävitamine, mõju kogu loomariigile. Vihmametsade sümbol loomadest Orangutanidest on alles vaid kaks liiki, kes on tänapäevaks õlipalmide Istandustele kaotanud üle 90 protsendi oma Borneo ja Sumatra elupaikadest. Palmiõli alternatiivid nõuaksid aga veelgi suuremat lõivu keskkonnalt, sest hävitustöö metsade ja elurikkuse kallal koliks lihtsalt teistesse piirkondadesse. Alternatiivide nagu soja, rapsi ja maisi kasvatamine nõuaks umbes üheksa korda rohkem maad ja see võib kaasa tuua elurikkuse hävitamise näiteks Brasiilias ja Argentiinas. Kuidas siis keskkonnavaenuliku palmiõli tarvitamist vältida? Ilmselt see polegi täielikult võimalik, sest palmiõli on erinevate nimetuste all väga paljudes meie poetoodetes. Algatuseks soovitatakse kasutada jätkusuutlikult toodetud palmiõli sisaldavaid tooteid, küpsetada toitu ise kodus ning vältida snäkke ja valmistoitu. Seega märka palmiõlitoodetes ja püüa seda vältida.