Teadsid, et Eesti kodumajapidamistes tekib aastas 70000 tonni toidujäätmeid, millest toidukadu moodustab 36 protsenti ehk ligi 25000 tonni. Toidujäätmed on kõik toidu tarbimisel tekkivad jäätmed nii toidukadu kui mittesöödavad jäätmed nagu kartulikoored ja nii edasi. Toidukadu ehk raisatud toit on aga mis tahes algselt inimtarbimiseks mõeldud toit või toiduaine mis mingil põhjusel jääb inimtoiduna tarbimata. Kui viia toidukadu rahasse, siis Eesti kodumajapidamistes raisatakse 63 miljoni euro väärtuses toitu aastas. Ülekaalukaks toidukao tekkimise põhjuseks kodudes on toidu või toiduainete riknemine. Seda seetõttu, et ostetakse ja valmistatakse liiga palju ning osata õigesti säilitada. Kõige enam ehk 35 protsenti visatakse ära valmistoidujääke putru, suppi ja nii edasi. Ligi 9000 tonni aastas. 16 protsenti ehk ligi 4000 tonni visatakse ära marju ja puuvilju. Samuti 4000 tonni läheb kodumajapidamistes äraviskamisele piimatooteid ja mune. 3000 tonni ehk 12 protsenti visatakse minema köögivilju ning 2000 tonni ehk kaheksa protsenti läheb prügikasti. Pagaritooteid. Viis protsenti ehk 1200 tonni läheb raisku liha ja kalatooteid ning üks protsent ehk 500 tonni aastas läheb kodumajapidamistes raisku teraviljatooteid. Piltlikult öeldes viskame prügikasti iga 10. ostetud toidukoti sisu. Toitu ära visates raiskame hulgaliselt ressursse, maad, vett, energiat ja tööjõudu. Tarbime toitu targalt.