Oleme helistanud terevisioonis head ja paremat mad teinud Allan kuningule, tere hommikust, Allen. Tere hommikust. Sina oled siis magusa ja grillimeister ning magusast ei tahame midagi teadest magus, teibi paksuks. Aga küll, aga tahame küsida grilli kohta, nimelt Rafael ja terve tema perekond huvituvad sellisest teemast, et miks öeldakse, et elav tuli on alati nagu liha või üldse toidutegemise juures parem kui mingi näiteks elektripliit. Ja, ja, ja isegi küsimuse taustal veel see, et et räägitakse, igasugused vanad puupliidid ja nii edasi töötavad paremini kui gaasi või elektripliidid. No tegelikult minu arvamus on puhtalt, siin on nagu ajalugu päris palju tagasi kerida ja, ja ma arvan, et kuidagi inimestele nagu sisse jäänud juba sealt kuskilt ürgajast on ju, et et leegi peal tehakse süüa ja ja siis ta tuleb maitsvam ja võib-olla isegi tervislikum ja mida kõike edasi, onju, aga teine teine versioon on see, et tegelikult toidu tegemine või üldse söögitegemine on inimese elus sündmus, et ta ei tohi saada kohustuseks, nii kui ta saab kohustuseks. Seal on nagu asi käest ära ja kui ta on nagu sündmuses, hakkabki asi pihta sellest, et kuidas liha võetakse, sulama poest ostetakse või kuidas puhastatakse, kuidas ta sinna ahju pannakse? Loomulikult, kuidas sa ise kütad veel ahju, oma kätega pihkudega paned veel ahju põlema lisastada vungi nagu juurde, et ma pigem arvan see, et nagu see on kuidagi inimestele Jäänud, et seal teeb rohkem sellest toidu tegemisest seikluse. Ja, ja sellepärast ta tundub inimestele justkui see toit parem. Aga sina võid täitsa väita, et saab grilliksid sama hästi. No ma ei tea, kas painime saab grillida, ütleme siis, sa teeksid panniroa täpselt sama hästi, nii gaasipliidi peal kui elektripliidi peal. Maitse on sama, kõik on sama. Tegelikult ütleme niimoodi, et otseselt nagu liha seda või näiteks ained seda leeki ei puuduta, siis ma arvan küll, et maitse on täpselt ava, aga küll on niimoodi, et kujunenud grillimisest rääkida, siis minul on selline väide, et näiteks Euroopas on ka sellised erinevad grillid, näiteks Türgis on just pakutakse sellist türgi grillimist, tehakse nagu leegi peale. Et kui sa selle lihasööta täielikult tunned seda leegi maitset sealjuures aha eestlased viljelevad sellisel süte peal grilli ikkagi kõigena aetakse sütel kuumaks paraja kuumusega, siis hakatakse vaikselt küpsetama. Selle koha pealt on vahe sees, aga kui Rain ei puutu leegiga kokku, siis ma arvan küll, et pigem on ikkagi ikkagi see sündmus ja, ja asjadega. Aga näiteks leivategemine, kas siis teha vanaema ahjus mingisuguses suures nagu talumajaahjus või siis teha mingis moodsas ma ei tea ja maha leivamasinas. No jälle jälle selline asi, et kui sa ikkagi kaks leiba pannakse sulle kõrvuti, onju, et võib-olla siis inimene aru ei saa, aga kui nagu inimene hakkab siit linnast sõitma Võrumaale vanaema juurde, siis ta mõtleb terve tee seda leiva peale, kui ta kohale joolseid seal leiduv tundub talle maailma parim. Muidugi väga õige nende, ühesõnaga ikkagi psühholoogia mängib väga suurt rolli, eks ole, söögi juures, muidu ei hakka süljenäärmed tööle, arvad, et seal mingisugune halb toit ja, ja igal juhul eelistada tuleb ikkagi siis sellist mõnusam mini tehtud toitu, aga toidu tegemine on sündmus ja aga kui on kiire, siis täpselt sama hea toidu saab, eks ole teha ju absoluutselt ka elektripliidi peal lihtsalt. Täpselt nii ta on, et sööma peab ju tegelikult aga tore õhtu toidutegemise juures oleks alati hästi palju aeglane. Ja ja igatahes aitäh sulle, Allan ja ilusat hommiku jätku ning suur tänu selle vastuse eest