Ja täna tahaks rääkida jõululeiva tegemisest ning stuudios on Anni Arro, tere. Tere. Jõululeib seda saab teha ju nii juuretisepõhiselt kui ka pärmiga juuretis, see peab kodus olemas olema ja ma ei tea, kui palju neid peresid on, kellel Eestis olemas on ja neid Virkasid perenaisi, kes juuretist hoiavad, elus hoiavad. Seepärast räägiksid ära lihtsamast variandist, mis on siis, kui on pärmi põhjal tehtud, rukkileib, aga teeks sellest jõululeiva, millega saab igaüks hakkama. Siin taaskord võiks võtta võtta ette endale sellise baas leiva retsepti, mis on siis pärmi põhjal tehtud, neid retsepte liigub igal pool ringi. Ja, ja kuna jõulud on jällegi selline tore aeg, kus siis võiks nagu pisut priisata, Ta võiks pisut rammusam asi olla. Siis kui rääkida näiteks soolasest leivast, siis näiteks vanasti pandi jõuluajal siis leiva sisse rohkem pekki ja mis oli siis suur õnnistus, kui leib oli Pekine, rasvane ja rammus. Aga samas tänapäeval see jõululeib leib võib ka ikkagist magusaks juba minema. Mina lisaksin omalt poolt mett kindlasti suhkru asemel suhkru asemel mett. Et noh, võib ka fariini suhkrut panna ka kuidagi, see tunne on ausam, kui sa paned mett jõululeiva sisse. Et on see aeg, et võib natuke priisata, et jõululaual ei tasuks koonerdada selliste asjadega nagu mesi ja kindlasti rosinaid, mandleid, pähkleid, jõhvikaid ja kirsse, mida ma olen pandud ja jõhvikate kirssidega ma olen veel teinud, nii et ma olen enne natukene brändises leotanud, et nad jäävad sellised mahlased, nad ei jää siukseid, kuivanud tükitsemine leiva sisse, vaid nad kuidagi siis sulanduvad selle selle leivaga paremini, et kuse lõika täitsa ilusti jõhvikad on, on näha leiva sees ja muidugi maitse jääb ka mõnus selline noh, jõuluga käib kaasas kerge selline glögi. Ja kerge selline alkoholi. Tarbimine lisas, et siis siis sellele jõhvikal jääb niisugune väga mõnus siuke kerge brändini maitseid juurde. Aga kui ma nüüd panen sellele tainale nii palju erinevaid asju sisse, kas ta mul kerkib ka või pärast ta jääb mulle teda ei tasuks nüüd jah, nüüd nüüd liiale minna, et, et võib-olla kui selle koogi puhul võiks, võiks panna. No nii palju, kui aga jaksad asju sisse. Aga, aga selle leiva puhul jah, peaks natukene seda doseerima, et ei paneks leivatainast oleks rohkem kui seda, seda pähklit ja jõhvikad, mida sa sinna sisse paned. Iseenesest sama asja saab teha ju ka juuretisepõhise leiva saab nii et siin nagu vahet ei ole, aga kui ma nüüd tahaksin teha midagi soolast, siis millal ma peaksin panema selle liha ja see peab mul olema ju siis ikkagi eelnevalt ära praetud? Juuretis näiteks peab, sul on enne enne seisma ja selles mõttes, et pärast kus hakkad, hakkad seda jahu lisama, onju juured seal baasonju. Ja kui sa lõpuks taina segad, siis, siis lisad sinna juba selle selle peekoniga mõned teevad küll need sõtkuvad hiljem, siis ma ei tea, mina olen pannud küll nii et ma panen kohe, et siis võib-olla ongi see, et lihtsalt ei tasuks liiga palju seda panna seda sisu või noh, väiksemad tükid lihtsalt Akeld Akseldada. Et aga mõned ma tean, panevad ka hiljem, kui juba tainas on nii-öelda pool kerkinud igavad segavat sisse veel. Aga mina olen küll pannud kohe ja kõik on kerkinud väga ilusti hästi, et ei ole midagi juhtunud. Ja kui tahaks panna liha, siis ma peaksin ta ennem selle praeguni raadima sibulaga prae läbi ja natukene sibula rosmariiniga võiks läbi praadida, siis tuleb väga hea maitse. Sama saab ka kalaga teha, kui on keegi eriline kala, armas ja ikka noh, näiteks suitsukala või midagi midagi lisada, miks mitte? Ma küll ise ei ole kunagi panud leiva sisse suitsukala. Aga miks mitte, kui keegi pekki ei armasta, siis siis kalaga sokk, kui kaua selline leib seisab, nii et oleks ka veel pehme ja värske. Andsin ka mõni sellega nagu see keeruline asi, et mul kunagi ei seisa värada alati jube kiiresti, et väga raske on öelda, et kui kaua see see leib seisaks, muidugi juuretisega leib seisab palju kauem kõvakski Bowica minema, vaata, on olemas sellised, et mul endal kodus on hästi asi savi savinõu, kus ma hoian leiba, et on täiesti glasuurimata savist põletatud punane savi ja peal on puugaas täitsa savi, hoiab jube hästi niiskust, et see leib, näiteks juuretisega tehtud leib võib säilitada kaks nädalat seal niimoodi, et noh, ta on küll tahedaks, ta läheb, et ega ta ei jää sul tegelikult leida ei olegi ju selline Šamias mass, aga ta röstid läbi ja, ja, ja maitse on väga hea. Aitäh, Anni Arro ja homme hakkame tegema jõulusaia.