Ka täna on meil külas Tallinna teeninduskoolist kokaõpetaja Anne Mäe ja teemaks on pudrud. Pudrud seostuvad tavaliselt hommikupudruga, kus siis on kas peal või, või moos erk oli pudrumannaputru vähem ja ega nagu väga ei tulegi midagi meelde, mida veel võiks tatrapudru, see on juba midagi lõuna jaoks. Et kindlasti see see igapäevases elus meil kujunebki niimoodi välja, et inimesed söövad seda, mida nad on harjunud sööma ja söövad seda, mis neile rohkem maitseb ja selle selle saate teemaga niimoodi ennast kurssi viia, siis ma käisin ka rohkem toiduained toidupoodides nende riiulite vahel, kus müüakse erinevaid pudruhelbeid ja jahusid. Ja peab tunnistama, et eks minagi olen täiesti tavaline eestlane, nii nagu me kõik. Ja noh, olen harjunud kasutama seda, mis, mis igapäevaselt niimoodi on jäänud meeldima. Aga see tõesti suur hämmastus, kui palju erinevaid teraviljatooteid on tulnud müügile igasuguseid variatsioone, et see on tõesti väga lai valik, mis meil praegu poes müüakse, erinevad helbed kõikvõimalikest teraviljadest plussis, need erinevad segud neljaviljasegud seitsme viljasegud, milles see on siis lisatud kas erinevaid seemneid, et see, et see koostis oleks võimalikult jällegi mitmekesine. Ja mis veel on selline huvitav toode ja mida on poodides siis ka päris palju müügil on erinevad kliid. Et ka kliidestab teha putru. Ja eelkõige just kaerad liidest saab väga hea maitsva pudru teha. Mis, mis, ma arvan ka paljudele, võib-olla ei ole niisugune harjumuspärane puder olnud, noh, võime, me ei ole selle peale tulnud, et seda seal poeriiulist otsida, aga puder, see on tavaliselt siis ikkagi hommikusöök, kui just ei ole tegemist kartulipudruga. Ilmselt küll ikkagi ta on selline hea toitev algus päevale ja, ja ja teisest küljest kui inimesed viitsivad seda kodudes teha, siis ta kindlasti hoiab ka raha kokku, sest mis me tavaliselt kodudesse kui meil see putru siis väga tihti me sööme näiteks võileibu. Ja võileib on kindlasti kallim, kallim tooraine või see toit, mida, mida siis hommikul süüa, aga ta on muidugi mugavam kindlasti. Pudru peal ei ole kirjas erinevaid ees, et seal on ikkagi peamiselt tegemist nende teradega, mis on võileiva puhul, tuleb juba kahtlus, et millest vorst tehtud või just mida on siingi lennata. Ja putrude peale on, selles mõttes on neid väga mugav ja lihtne kasutada, et see valmistaks, õpetus on seal peal, kui palju panna vett või piima, see on jällegi inimese enda asi või enda maitse küsimus, kas ta armastab veega tehtud putru või piimaga tehtud putru ja mille millega sellist mitmekesisust võib-olla veel suurendada on see, et sellele pudrule või pulka segada Teile erinevaid lisalisandeid ehk siis erinevaid kuivatatud puuvilju näiteks kuivatatud ploome tükeldada sisse kuivatatud aprikoosi, tükeldada sisse banaani hakkida sinna sisse näiteks kahvliga väga huvitava maitse annab ja samas jälle ta ei ole selline noh, tavaline või ta natukene siis varieerida seda, seda pudru maitset. Kas sinuga. Piir, et ma ei tohiks nüüd just kuu aega järjest kaerahelbeputru süüa. Ma arvan, et mitte sellist asja ja ma arvan, et mitte, ma ei ole küll toitumisteadlane, et ma ei oska niimoodi nendele vastata, et ilmselt ilmselt on jällegi see ühekülgsus, mis hakkab, hakkab mõjuma, kui, kui ühte asja liiga palju süüa ja, ja ja võib-olla, kui inimesel on mingeid tervisehädasid, siis jällegi teatud tud komponendid võivad hakata neid tervisehädasid siis kas suurendama või leevendama, et see on jällegi erinevatest inimestest hästi palju kinni. Aga mida teha siis, kui ma ei raatsi putru ära visata, jääb mul hommikust üle? Jah, ma arvan, et see on selline heaperenaise heaperenaise tava ei lisata toitu minema, vaid sellest siis tehakse midagi järgneval päeval näiteks siis, kui õhtusööki teha, noh, tavaliselt me teeme hommikupudru, siis käime tööl ja siis jõuame õhtul koju siis sellisest pudru, väiksest ülejäägis, seda ei peagi väga palju olema, see pudru on meil tihtipeale selliseks komponendiks, mis hoiab meil seda tulevast toitu koos ehk siis hästi lihtne on teha selliseid väikseid kotlette või koogikesi, kuidas neid iganes nimetada ja, ja sellele pudrule ka riivida ja siis segada sinna sisse kas porgandit või suvikõrvitsat ja veel siis kas juustu või missugust maitset sinna tahetakse, tavaliselt siis pannakse sinna juurde veel muna, sest muna hoiab seda taigna koos ja vormida siis sellised sellised koogikesed või kotletid, kuidas keegi neid nimetada tahab. Ja selline selline õhtusöök võib siis olla, see võib siis olla kas õhtusöögi üks osa, ehk siis me teeme sellised taime taimetoidulised kotletid, mis näiteks võivad olla täitsa vabalt mingi liha juures või, või hakklihatoidu juures ka lisandiks. Või siis täpselt samamoodi võib teha ka ahjuvorme kas soolaseid või magusaid, oleneb sellest, milline pudru meil varem on siis tehtud ja samamoodi siis ahjuvormile võib lisada erinevaid lisandeid munavõid panna sinna sisse, kas vahustatud siis me saame sellise koheva vahu ja eraldi veel vahustada näiteks munavalged tugevamaks vahuks ja õrnad sinna sisse segada, siis me saame sellise pudingilaadse ahjuvormi. Nii et see on jällegi sellise perenaise. Noh, tänapäeval kasutatakse hästi palju sõna innovatiivsus selle aasta üks märksõna innovaatilisus. Et esiteks hoiab meie raha kokku ja teiseks jällegi mitme kesistab meie meie toidulauda. Seda küll, aitäh, Anneme, palun.