Me läheme jutuga edasi ning tänase toidurubriigi teemaks on mesi, mida kõike head ja kasulikku mesi sisaldab ning Tartu stuudios on Eesti Kutseliste mesinike ühenduse juhatuse esimees mesinik Jaanus Tull. Ja mis siis on need head asjad, mis kõik ühes mees on? Praktiliselt mees on väga palju kasulikke aineid, et need on mõne hetkega päris raske loetleda, aga enamus on muidugi need lihtsuhkrud näiteks meed tarvitamisel organism omastab kõik suhkrud, et need suhkrud ei ladestu kuskil organismi, neid on üks variant siis teine hea omadus, et kui mett süüa, siis siis ta ei koormanud nagu seedeorganeid. Et pigem pigem parandab seedimist, kui juba tervisemomentide juurde minna. Ja meel on selline omadusi, mis rahustab organismi ja inimest. Ja kõik see on tänu nende komponentidele, mis seal, mis mesi, nagu sisaldab. Lisaks kindlasti veel hulk mineraale ja vitamiine. Täpselt, et praktiliselt kõik vitamiinid on esindatud seal ja hästi palju mineraalaineid. Mida tumedam mesi, seda, seda mineraalainete rikkam. Öelge, kas teie olete viimasel ajal haige olnud või kui palju teie mets? Melmatas haigused kimbutavad, tähendab, et mind konkreetselt ikka veidikene kimbutavad jah. Nad ei ole, siis ei söö iga päev. No iga päev ei söö, läheb meelest ära, et aga, aga üldiselt see meie perekond väga palju. Et ma ei oska seda kogust nagu öelda, et kunagi pole kokku liitnud, et kuna meil on teda vabalt võtta, et siis nagu arvet on raske pidada. Arusaadav lihtsalt ma mõtlesin, et soovitatakse sellisel külmal pimedal raskel ajal, et süüa mett, siis on vitamiinid olemas ja, ja kui inimene on haige, öeldakse ju ka ikka, et pange tee sisse lusikatäis mett. Jah, see on nagu üks variantidest, teine variant on, et enne juba tuleks süüa mett, et haigeks ei jääks. Et kui näiteks minu minu kohta veel rääkida, siis mina olen oma kurguhädades nagu leevendust, et vanasti kippusid väiksena ikka kurk haigeks jääma, aga nüüd nüüd on järjest harvem see, et kui mesi ja taruvaik on käepärast, siis nendest hädadest on võimalik eemale hoida. Kas on ka mingi piir, et üle selle ei tohiks päevas mett süüa näiteks üle viie lusikatäis suure supilusikatäis? Põhimõtteliselt jah, kui teda väga palju tarbida, et siis siis on nagu, koormab üle maksa ja maksab kõik selle ümber töötama, et ei ole nagu kasuliku efekti enam. Et pigem jah, kolm kolm neli supilusikatäit on täitsa piisav ja et üle ei tasu tasu nagu panustada. Selge aitäh teile, Jaanus tolli, homme räägime juba mesindussaadustest.