Langevarjus on. Täna külas mees, kelle kohta Eesti Ekspress on öelnud, et see on mees, kes otsustab, mida söövad kuningad, presidendid ja teised tähtsad mehed, kui nad Eestit külastavad. Tere tulemast tippkokk Imre Kose kutsumast tõelist. No mida siis kuningad ja presidendid söövad? Noh, iseenesest tegelikult on ju see alati hea võimalus, kui meie nihukest visiitkaarti näidata see menüü, mis pakume sellistel vastuvõttudel, on siis tõesti kas kuningad olnud või presidendi riigipead üldse siis tihti võib-olla neil ainukeseks selliseks nagu kogemuseks siinkohaloleku ajal, mis on nagu tõsiselt nagu söövad, eks ja, ja ma usun, et päris tihti nad kujundavad ka enda arvamuse sellest, et noh, vaevalt arvasin kogu aeg niimoodi sööme, aga et noh, eks me püüame muidugi oma paremiku pakkuda, et mis siis mis meil saada on põhimõttelised, ma mõtlen ikkagi toorainet ja mille üle me tegelikult peaks uhked olema. Et meil on sellist, näiteks kas või ulukilihaga, mida nagu Euroopas naljalt ei kohta või ei pakuta. Et leidma üles selle, milles, mis on meil selline Spessol ja, ja tõesti tuua hõbekandikul ja sinna siis nende ette. Aga see on ikka võimas tunne, eks ole, ühte ühte kuningat söötajad. Ma ei tea, millega seda võrrelda, see on kogemus juukseid lõigata. Ja, ja ütleme nii, et tegelikult nagu noh, iseenesest selles mõttes pole vahet, kui sa nagu professionaalina mõtled, et, et sa võtad ju vastutusena ja tõsiselt nagu kõiki neid sündmusi või üritusi, milleks nagu kaasata oled. Aga ütleme, et kui olin Norra kuningas siin aastaid tagasi, see oli kuidagi nagu niisugune eriline, kuidagi feeling nagu atmosfäär, et sa näed tegelikult noh, ma nagu vaatasin kanistreid lauas, et tegelikult sellist nagu siniverelise teelt nagu kiirgab nagu mõnest inimesest karismat näiteks see on füüsiliselt tunnetatav, tegelikult see pole mingi puha. Aga üks lisahirmu eest või stressi frustratsiooni, tekitlased. Ei, see tegelikult, pigem nagu sa tegelikult hakkad seda vajama. Ehk ma kujutan ette, et see on nagu natuke nagu heas mõttes niisugune nagu kas mingi hange varilt kiir laskuma suusatamas või et tegelikult seal on ta samamoodi on ja ikka tõmbad nagu kopsud õhku täis, kui sa nagu jälle nähtavad, võib-olla 50 korda sõitnud. Ta on ju igamägi on erinev, mis sest, et sa oled sõitnud palju ennem, eks ta nagu kontsentreeruda absoluutselt 100 protsenti kogu oma tegevusele. Ma arvan, et see on võrreldav ja samamoodi sa hakkad vajama sellist nagu väljakutset ja seda heas mõttes adrenaliini. Et sihvka tegelikult jah, heas mõttes sõltuvusse, ma usun, võib-olla sata. Nii et lihtne inimene, kes tuleb keset tööpäeva kiiret lõunat tegema, ei ole piisav väljakutse. See vaid, pigem on ju, püüad tõsiselt võtta nagu ikkagi kõike, mida sa teed oma nagu siis nagu seda loovuse väljendusena. Aga noh, see on siuksed nagu hetked, kus sa, koged nagu Ta nagu sellist nagu Eesti, nagu kui võib, nimeta nõusid kõrgult nagu kööki, siis et tegelikult see on kultuuri üks osa kindlasti. Et see on nagu samamoodi nagu, ega siis see on ju, kui sa mõtled riideidki, noh, mis on, ütleme siis kasvõi see kiirem muud nii-öelda, eks, need siuksed, mis on järjest nagu mõjuvõimsamat tegelikult turule, eks siis, ega need püütakse kvaliteetselt teha tegelikult, et keegi muidugi ostaks neid ju. Aga lihtsalt kui mõelda, et vahest midagi erilist tahad osta, siis sa lähed mõnda teise poodi, eks. Et lubada endale seda jälle statisti hetke sa kogenud, natukene esinenud. Et ta on nagu natuke ühtpidi elitaarne, aga samas nüüd seal seal Viru keskuses on oma niisugune kohvik. Nii palju kui ma olen seal käinud ja ma olen päris tihti mulle väga meeldib, seal oled sa alati kohal. Et aga samas on ta ikkagi niisugune, noh, tavalisele inimesele mõeldud koht, eks ole, raamatupoes inimene tuleb poodi, võtab seal väikese kohvi või suurepärase šokolaadikoogi või mida iganes. On see, on see töö seal sinu kohvikus natuke teistmoodi ka, kui, kui, kui, kui need esimesed, mingeid väga spetsiaalselt sündmused, kus mingile kuningale tegelikult on see Et meil on iga päev, on spetsiaalne, nagu see, kuidas ma ütlen, Nad ongi eriline selles mõttes, et me ju mõtleme uue kuusi toite välja ja ja, ja palju on püsikliente, kes juba ootavad tegelikult seda noh, see on sama tunne, on täpselt see, et kui sa lood uue roa ja pakud seda ja milline on see tagasiside, eks, et see ju ei tee ise endale süüa, et see on nagu noh seda on kohe näha, kui inimene näiteks mõtleb, mis mulle endale ei meeldi, et sa ikkagi on viisakas ja aus ja tegelikult kena mõelda selle inimese peale, kelle sa süüa, seda mõtled, oled teinud selle ära, et selles mõttes mitte midagi ei tohi võtta ei tasugi iseenesestmõistetavalt vaided, et isegi kui mingi toit on olnud näiteks nagu sama šokolaadi kookeks on, mis on nagu kindlamalt fännid. Sellel on, eks ole. Mida sa seal tehase šokolaad on niukene niuke, natuke patune asi, eks, aga sa ikkagi aeg-ajalt te tahate seda, eks ole et. Et iseenesest onju, aga, aga seesama näiteks see näide on see, et igapäevane töö on see, et hoida seda kvaliteedi täpselt samana ja võib-olla isegi on võimalik veel, me oleme isegi paremaks püüdnud teha, olgugi et see on see, mis paneb su liikuma. Et ütleme siis nagu see soov, siiras soov pakkuda nõu stabiilselt, head kvaliteeti ja tõesti täitsa võimalik, vot see ongi huvitav, kõige tähtsam asi selles nagu kogu selles asjas, et kui sa oled harjunud kuskil käima ja siis ma mõtlesin, et huvitav, et miks seekord sell oli, eks ju, aga kui, mis on nagu vanematesse panused huumoriga. Kas see tähendab, et see nagu maininud Boeing ainult hetkeks ma ütlen nagu, et kas ma ise mõtlen juurde. Aga noh, see nii lahe emotsioone vaata kui väiksed asjad vahest võivad su päeva teha paranema. Muidugi, aga miks on niimoodi, et suur osa viimastel aastatel võib-olla on see vähenenud, seda tendentsiga vanasti mõni aasta tagasi veel vähemalt oli niisugune asi, et alati mingi uus restoran, mingi uus söögikoht seal oli väga hea, aga see mingi aastaga käis nagu hiljemalt aastaga oli täiesti alla käinud. Portsjonid lähevad väiksemaks vaikselt oma kehva ja teenindus halvemaks. Aga ma pigem mõtlen nagu seda, et et ikkagi tasuks mõelda selle peale, et miks me seda kohta teeme, eks ju, et, et mis on selle koha tegelikult sõnum ja, ja, ja mis asi see on, mis paneb inimest nagu teist, kolmandat, võib-olla kolmekümnendat korda tagasi tulema, et alati on selles mõttes hea tunne, et me oleme teinud midagi õieti, eks. Aga tegelikkus on pidev, see, kogu selle protsessi ja selle analüüsimine, kuidas me saame olla veelgi paremad. Vaat see on see, et alati saab ju kõike detaile ja, ja mis iganes, paljusid asju inimesed ei märkagi, aga ma olen mõelnud seda, et nii restorani üldsegi kohviku ja sellises nagu nagu äris on tegelikult see, et siis on kõik hästi, mida vähem sa märkad kliendina, see tähendab, tegelikkuses on siis väga palju eeltööd sinu eest ära tehtud, kui sa ühel hetkel märkad, et see tool nagiseb, ei ole hea istuda või, või ma ei tea, seal lauda koristamata kraabitud on ju siis hakkab või valgus on liiga tugev või muusika on liiga kõva või liiga vaikne või siis hakkad märkama nii kaua, kuni sa ei pane neid tähele, siis on tegelikult ju õnnestunud need kohaloojad oma selles niukses nagu atmosfäär ja et inglise keeles on tegelikult üks selline ilus ütlemine, et aeg-ajalt nagu me räägime töö juures ka nagu, et sellist nagu ikkagi kord nädalas vähemalt võtame kokku arutama, kuidas me saame asja paremaks teha ja üldse tagasi. Ja siis ma nagu olen aeg-ajalt tuletan siis meelde, et kuidas inglise keeles on nagu pähklikoorde suudetud Our Business film naisainuke eesmärk. Et see ongi see, et tegelikult on see meie võimuses ja me suudame tegelikult seda teha, et inimesed tunnistavad fantastiliselt hästi. No kõige inimesed peavad sööma, eks ole, kõige inimesed mingilgi tasemel saavad söögitegemisega hakkama, aga kustkohalt nüüd hakkab see kunst. Vaata kunst on tegelikult selles, kui sa nagu ei püüa esiteks vägisi panna tooraineid kokku, mis omal ajal kokku ei sobi. No kust ma tean seda, et nad ei sobi Eks ole ja vaata ja tegelikult aga kunst ka sellest pihta, et kui ütleme ikkagi esmavajadused rahuldatud, et nii kaua kuni sa mõtled, kas me teeme täna nagu hakklihakastet ja kartulite, kartulit ja, ja akna ja palju on ju, et noh, selge see, et, et see on siis esmavajadus, eks ju. Et sööma peab loomulikult. Aga, ja see on täpselt samamoodi on ka see, et kui sa tunned taas vahesnegi erilist pakkuda midagi tavapärasest teistmoodi, eks ju noh, tihti on selleks väljundiks kodustes oludes tegelikult igasugused pidupäevad ja sünnipäevadeks. Aga, ja noh, see ei pruugi veel vältimat isenesest kunst olla vaid üks väga mõnus ja pikk söömaaeg, eks ju. Ja toit on parim näide siuksest nagu sotsiaalsest koosolemise viisist tegelikult ja kui me vaatame, et kui tähtsaks tegelikult on üldse selline vaba ajaga kaasneva sellised huvid ja sellised nagu ütleme siis nagu kaasniuksed nagu naudingut tegelikult, mis kaasnevad rohkem vaba aja suurema raha kasutamisega, siis see ongi see märte, kuidas ühiskond on 10 aastaga nii kaugele edasi arenenud, et on hakatud väärtustama hoopis teisi asju, sealhulgas kvaliteetset toitu. Aga see on see, et inimesed on rohkem aega raha, mis toimub, üks põhiselliseid, lahedaid ju siukseid, hobisid nüüd nädala lõpus on, sõbrad, saavad kokku ja tehakse süüa, eks. Aga vältimata ei tehta kartuliputru, eks ju, ei ole vaja, seda teeme nädalases kodus niikuinii, kõike on ju. Ja, ja, ja ega siis, ja, ja mõte on nagu tegelikult see, et esiteks fan koos olla, võetakse, käiakse koos, kast turul, ütleks mingi lahedat hooajalised, värsked kaubad ja algusest lõpuni tehakse koos valmis ja nounteksin juudas kvaliteetset veini ja, ja lihtsalt lahe koos olla, aga siin on tegelikult selge märk sellest, et see on, me suhtume ka toitu teistmoodi, kui näiteks kasvõi viis aastat tagasi pole vaja kümmet aastat tagasi mõeldagi. Ja ma arvan, et siiani juba väikest viisi hakkab kunst seal tekkima tegelikult selles sellistel õhtutel, sest püütakse katsetada Ta ta ka selle väljapanekut ja proovime seda maitset. Vaat siis hakkab see tulema. Noh, aga näiteks mind tabab aeg-ajalt soov osta midagi erilist, ma lähen toidupoodi ja siis ma kaotan pea, sest kõik on igasuguseid värvilisi totsikuid täis ja ma ja siis mul hakkab rahast kahju, et noh, et ma võtan selle maailmas on tõesti kerge pead kaotada ja, aga aga kust ma siis tean, eks ole. Kuidas ma saan eksperimenteerida, lõpuks ma lahkun ikka poest sellesamaga, millega eelmine õhtu Vot, mis on üks selline, mis ma olen mõelnud, et, et vaata, meil see toidukultuur, nüüd hakkan nagu tõsisemalt arenema tõesti nüüd viimase mingi viie kuue aasta jooksul, eks, et on rohkem veel kui vaadata, ajakirjandus pöörab rohkem tähelepanu, toiduajakirja tuleb järjest juurde, kõik see, eks ole. Et, et minu arust on üks võti selles, mis meie oleme nagu, nagu siin vahepeal 100-ga ära kaotanud on see hooajalisuse tunnetus. Ehk kui sa praegu, kes vähegi on viimasel ajal tulnud nagus üks suvalisest nagu ütleme, Lääne-Euroopa riigist või pealinnast mis me näeme igal pool Marglid, eks, ehk siis see on see rütm, mille järgi tegelikkuses kui sa noh, ütleme näiteks tugeva toidukultuuriga maad on ju üsna tõenäoliselt istud selle inimesega maas natuke üle poole tunni, õige vart läheb jutt toidu peale temaga. Ja, ja, ja kui me räägime näiteks niuksed maad Belgia ja Prantsusmaa ja ja, ja seal on Teet orig, vaata ainult toidust räägitaksegi, mis me lõunaks teeme, mis me teeme õhtuks, eks ole, mis me nädala lõpuks teeme, elu käib selle ümber, ehk siis nagu toit on niivõrd tähtis osa sellest mis nagu teeb selle elu rikkamaks tegelikult ja läbi selle ka nagu kvaliteetsemaks. Eks ole elu tähendab toitumine nagu üks nauding inimesel nagu elu lõpuni. Meil järjest järjest rohkem, eks ole, et, et me hakkame väärtustama seda. Üks hea näide oli üks üks üks äris tegev härrasmees ütles üks tagasi, ütles, et tal on nii kahju et ta juba 10 aastat tagasi sellest aru saanud, kui palju see võib pakkuda tegelikult väga head veini ja toidukombinatsioon, siis me oleme mitte nii keerulist, aga kui siin õieti kokku pandud, see on midagi suuremat tahab kõrvale panna. Aga see muidugi eriliselt kuidagi eriti kvaliteetsel toitumine, aga see eeldab tingimata ka seda, et mul on nagu väga palju raha või on tavalised inimesed võimalik ka endal kõik seda teha. Seal näiteks noh, ma tahtsingi jõuda nüüd selle hooajalisuse juurde tagasi, et kui sa mõtled, et mis ma teen praegu, mis ma tahtsingi erilist on ju lihtsad asjad, ongi need erilised. On aeg, eks ole, näiteks päeva spargli, need ostad need rohelise spargli, koorib õrnalt selle köögiviljakoorimisnoaga ära ja aurutad või lihtsalt korraks nagu laseb 20-ks minutiks keevasse vette. Spargli tekstuur on ju täiesti, mitte midagi pole võrreldav, eks ole, see värv on selline kevadel ja see on praegu on spinati värske, eks kõik on see aeg, mis on hea ja piisav, võib-olla sinna juurde keeta üks selline üks kolme minuti kanamuna sna juude lahti lõigata ja nautida seda sparglit. See kõik kõlab hästi, sa mõtledki, aga. Vaja rohkem kui kui paar õiget asja kuku panna. Aga võib-olla kui mina olen kõik, kõik need aastad olen näinud vaeva oma esmaste vajaduste rahuldamisega söönud, eks ole, ainult kas siis hakklihakastet kartuliga või kartuleid hakklihapallidega. Ja nüüd ma tahaks midagi, ma näen neid värvilisi totsikuid poes, ma tahaks, ma tahaks tuld ja sädemeid. Ja noh, tegelikult on, küsimus on selles, et kõik see, mis poes tarvilised, totsikud, see on ju kõik niisugune noh, manipuleerimise vahend, kes paneb kirama sildi peale ja teen tööl praktiliselt võimatu, nii otsustan poes, riiuli ääres seal. Kui sul pole eelnevat kogemust tegelikult ükskõik millise nendest potsikutes, siis seal 500 hulgast on ju, et seal võib väga vabalt alt minna, tegelikult on ju, et see kirev silt ei pruugi veel tähendada, ma ütlen, et ikkagi ka see kodutoit, kui see on tehtud värskest ja kvaliteetsest toorainest, see on juba number üks, on juba samm edasi väärtustades toitu ja neid inimesi, kes söövad ka seda kodutoitu sedavõrd et valmistad absoluutselt puhtast ja kvaliteetsest värskest toorainest. Kas toidumaailmas on olemas ka mingid trendid, mingid mingid suunad, et vot need on popp senine senine toitud värske? Ma kalduks pigem siukse asja välja, et et üks niisugune, mis on nagu tagasipöördumatu protsess, kindlasti on tervislikkus värskus ja järjest rohkem ka hooajalisus. Mis on sellel hetkel praegu kõige parem spargel kuu aja pärast ei ole enam hea, seepärast sa ei olegi enam aktuaalne. Näiteks meil on juba muud asjad tulemustele meie nagu elu õpetanud, et see, mis on tervislik, see maitseb jämedalt. Ei pruugi olla, eks ole tegelikult et, aga see on küll tõsi. Ma ütleks, et mis on üks, üks üks nagu see, see või küsimus, eks ole. Ja mina olen nüüd natuke uurinud ja muideks on niimoodi, et kui sa teed näiteks sellised nagu ütleme, restoran tüüpi kastan niukene veini kastmeks. Kas sa teed seda niimoodi, et sa teed selle ilma rasvaineta? Seal ikka naljalt maitset ei saa ja kui sa Pad tüki võid sisse hakkasid väikse tüki klopi niimodi kuumalt sisse, onu läigib, on tekstuuri maitset, lõhnata nalja ja mõtlesin, mis asi see on siis, eks ju, et noh, niimoodi räägitakse, et rasv ei ole hea ja nii edasi, ütleme, et kui sul on hea eesmärgi nimel siis see on õigustatud, eks, aga seal tegelikult selle mäng mängu tuleb toiduainete keemia, mis on nagu tegelikult täiesti lahti seletatud, tõestatud et paljud maitsed, mis on toidus, on rasvas lahustuvad ehk inimese keel, retseptorid pole üldse võimelised neid kogemagi, kui seal pole ka see paari grammigrasva. Sa ei tunne, seetõttu tunduvadki need rasvatud toidud maitsetud. Sest apse, suurem osa, mis inimene on võimeline kogema, ongi rasvas lahustuvad. See nii naljakas, kuidas praegu me räägime sellest võist ja enikastmest ja kõigest ja, ja, ja ma kuulan ja imestan, et toidust on võimalik rääkida niimoodi, et mul tõesti Sama asi nagu elav asi, miks on nii populaarsed igasugused kokandussaated televisioonis. Arenguühiskonna arenguetapp, kus ta parasjagu on ja see on igal pool maailmas niimoodi. Televaataja ei tunne ju selle toidu maitset ja ta ei, ta ei tunne lõhna ja neid aroome ja siis me näeme, Imre, kuidas sina seal, eks ole. Ma olen hingad sisse neid lõhnu. Ja see tegelikult see tõesti nagu innustab, aga ma olen nagu mõelnud ka, et tegelikult noh, see, mis me nagu televisioonis teeme selles meie saates see iseenesest ei üritagi olla selline nagu traditsiooniline kokasaade või see, et sa istud ja kirjutad kohe retsepti üles, et pigem on nagu eesmärk julgustada inimest ja avastada enda jaoks see võimalus, et kuidas see mulle võib maitsta või kuidas mina saan endale suupärast näiteks seesama toidu teha või julgustama katsetama, julgustama ma tea laupäeva õhtul sõpru külla kutsuma ja organiseerima näiteks ühe laheda ühise niukse töö tegemist, näiteks eks. Näiteks eks ole, et see on nagu see, mis me tegelikult üritame ja soovime nagu nagu pakkuda tegelikult. Sa ütlesid venelastele oma kohvikus, te mõtlete nagu toite välja ka, et siis ei ole päris niimoodi, et sul on Diana mingid ägedad kokaraamatud ja sa kogu aeg ostad neid juurde, neid juurde tekkisid, istud ise kohe köögis ja mõtled toite välja. Ja see on meil niimoodi ka, et ma hakkan näiteks mingit ott nägema ja kui ei tule välja, ma jätan selle pooleli koguneda. Ei ma muideks see on näha, kui vägisi pingutatud kohe on tunda, maitsesin tõsiselt hääled, need ei ole päris need asjad kokku pandud. Sest tihti piisab maksimum kahest-kolmest komponendist, tõsi, hakkas elama. Ja, ja mul on nagu mõelnudki, et vahest, et kui mõnes toidus näiteks vaata, oled näinud mõnda mõnda salati, kus on nagunii palju komponente, kaunistusi asju pandud. Torn ehitas ja mõtled. Aga kus on see kana, mis ma tellisin, eks? Minul salvestan nagu inimese suhtes, kes toidab Seema aus, et ta tunneb need artiklid, eks. Ja ei ole seal ära püreestatud ja ikka ja jälle vahepeal grilliti tehtedel võidutud ja siis jälle midagi, seda ei tunne ma kana ära. Ma tunnen ühte inimest, kes kartulisalati tellib niimoodi, et tal on keedetud kartul ja Ütleme, see sünnipäevavarte, satun teilt hea näide, et seal miski sisse panemisele aimad ainult on ju isenesest täitsa mõnusa esindajad kartulisalat sünnipäevadel. Ega ikka ei tea üldiselt retsepti, aga tõenäoselt mingi 400, ma arvan, Eestis olevat. Aga osad kultuurid, ma tean, näiteks türgi köök on selline, mis koosnebki 107-st erinevast plöga. Et kas see siis on täiesti nagu vastunäidustatud ja see on ebameeldiv. Neile nagu nad siis on, niimoodi välja timmis on nende jaoks on see vist ainult mõelda, ma arvan, ana, eks seal on ikka lihas. No paganat plöga, türgi köök on väga hea. Aga miks on, miks need meeskokad paremad, kui naiskond? Hakkad vaata, seda on ju ka uuritud ja mõeldud tegelikult, et miks on mees moekunstnikud tegelikult ju noh miks neid rohkem esiteks tegelikult ja miks neid teatakse rohkem ja, ja, ja üsna mulle tundub, et need noh, mis on ju suure maailma moenimetavad, müüvad ka tegelikult ju paremini läbi aegade on olnud tegelikult nende looming vähemalt sees. Aga vaat seda on püütud seletada sellega, et esiteks nagu on meestele rohkem sellist katsetamise ja riskijulgust, vaata. Et näiteks, kui sul on mõte, kui see, kui see ka mingi kannas käes on ja kes tahab nagu näiteks nagu turvalist ta nagu läbi sissetallatud rada minna siis ta tegelikult üsna suure tõenäosusega ei ei loo midagi uut, eks. On õige läbiks keskpärane asi. No see on niisugune, mis istub seljas ja kõik see avad näiteks see, kellel on see loodud ütleb kus Jukkasin siis välja tuli, eks ole, lahe, on ju see midagi erilist. Vaat samamoodi on ju tegelikult ka ju toiduga. Kui sa nagu julged katsetada, julgetelt eristuda noh siis üsna tõenäoliselt võib sündida, mitte igavad ei pruugigi tulla, eks ole, võib sündida midagi erilist, midagi sellist, mida pole ennem kokku pandud komponent, mina mõtlen ja mis võib täiesti uue maitseelamuse luua, ehk siis selline mitte hirm ebaõnnestuda. Seal võib vahepeal tulla mitte nagu siis nagu soovitud tulemusega, mingeid, mis on katsetatud ja kokku püütud panna, aga kui see üks tuleb seal vahepeal soni poolt, et seda vahepeal, et sa pole kaotanud usku iseendasse. Sa tead, kui ma katsetan, veel külla tuleb. Ma usun, et siin on see, et vaata, kus need naised on traditsiooniliselt tagasi hoidvaid alalhoidlikumad. Jäävad oma hakklihakastme juurde, et on keegi peale seda. Juurde, aga ütleme siis nii, et et nad nagu väga lihtsalt kult ju siukseid nagu meeletusi või ütleme siis nagu, mis ei ole nagu väga ootuspärane, Nad ei lasku sellesse, eks et siin muidugi meeldivaid erandeid ja ei saa öelda niimoodi, et sihuke šovinistlike seisukohaga nüüd öelda, et ainult mehed ongi võimelised loomaonju. Aga ma arvan, et selline Veski ja katsetamisjulgus aitab selle kaasa tegelikult. Ta on neid näiteid lihtsalt, on rohkem nagu ükskõik mis siis looval alal nagu meeste hulgast. Öeldakse, et filmirežissöör läheb kinno, sest ta ei suuda filmi vaadata ilma mõtlemata selle peale, kuidas siin on plaan seatud või kuidas siin on monteerib või kuidas siin on nagu valguspandud kokkadel on Hansuga Hansuga niimoodi, et lähed kuskile pubisse, tellid endale, ma ei tea, mingi šnitsle või veel McDonaldsi hamburgeri süüa niisugusena, nagu ta on mõtet, kui paned selle peale. Moest tuttav moeinimene ütles niimoodi, et ennem temaga hakkab kollektsiooni nagu lukku panema siis ta nagu põhimõtteliselt tahtsin tiivi päev, mitte kunagi ei pane seda kanaliteks. Isegi kui sa püüad ignoreerida seda, mida sa näed, sa teed, alateadvusse salvestub ja kõike kunagi millisel kujul see sinu nagu loomingus võib avaldada, tegelikult sabast hiljemale, saad ise aru, sellest on ju midagi plageerinud. Ja no vot ei olegi põigla plagiaat saidi teadlikult ja seda, eks ole, et tegelikult kui sa mõtled, et seda küsinud nagu kuidas, nagu loo loomingut saab mõjuta nagu siis see, mida sa koged Winaadiks. Et Ma olen nagu mõelnud seda ja vaata, kui sa kuskil reisid või, või näed, vaata see informatsioonihulkade kude tohutu, eks et seal on palju asju, salvestad niimoodi, et sa ise ei tajugi seda maitset kuskil näiteks kuskil olles või, või, ja sul hakkab, see asi meeldis, näiteks eks, ehk siis nagu see maitsemälu hakkab siin puhul tööle. Ja, ja niimoodi on erinevaid impulsse näiteks mingi paari aasta pärast alles, kui sa kogesid tugevat impulssi, vaata, salvestub sul aga siin, tule kunagi 100 protsenti sinust välja, sellise nagu sa kunagi kuskil kogesid, meeldivat elamust, läks vaid sinna on lisandunud kihte veel erinevaid, kas on mingi näiteks näiteks arhitekt tuurist või kunstist või, või mis iganes seotud mingi loovusega, eks. Ja siis, kui sa hakkad nagu tegema mingit toitu. Ja selles nõukogus hakkab nagu valmistamatele, et oo, kuule vaata siit tuli ju seda, siit seda mõjutust või saad aru, et sa näed, kuidas nagu need asjad hakkavad omavahel mängima. Et nad natuke nagu seedivad sõna otseses mõttes tegelikult sinus. Et see pole absoluutselt ju kunagi otsene eesmärke midagi kopeerida. Aga, aga vaata, see on see, mis sa nagu noh, nagu iga loovala puhulgi kõik see, mida sa visuaalselt näed või tunnetad, avaldab tegelikult su sellele tegevusele Su loomingule mõju. Ja noh, täiesti selge on see, et, et mitte midagi uut pole täis 100 protsenti uut pole võimalik välja mõelda kiireks. Siin on olnud vahest nagu niisugune asi, et panime kombinatsiooni kokku ja mingi aja pärast sa näed kuskil sarnast asja, see ei pruugi üldse nagu meie nagu kultuurikontekstis olevat kuskil kaugemal, ise saad nagu aru sellest, et kui palju tegelikult asjad omavahel elus ja ilmasin seotud. Mina küll ei ole, millal on õige aeg süüa hakata tegema tõsisel kokal, kas siis, kui tal on kõht tühi või siis kui tal on kõht täis? Süüa ei tohi enam siis ei tule mitte midagi, ikka peab olema. Absoluutselt täiesti, sa lähed laisaks kohe. No nagu ei tohi täis kõhuga poodiumile. On olnud juhuseid, kui inimene ei mahu külmutuskappe ära, asjaga. Seal ikkagi silmadega eks, et tühi kõht peab olema, siis, siis riis eneselt midagi kesta. Ka ei tasu olla kõht väga tühjaks. Sööma, kähku midagi. Ka niimoodi jutu lõpetuseks kuulame mõnda muusikalugu, mis, mis meie külalistele on ühel või teisel põhjusel kuidagi aja jooksul meeldinud. Sina oled valinud, tahtis pring fil. Tahtis Springfield, jah, see on üks, üks ütlusväärne ka ütleme siis looja poolt antud nagu ande näide, et kuidas, võib-olla ajatu ja noh, iseenesest tegelikult asja Springfield suhteliselt sellise traagilise loo lõpuga tegelikult ja aga kõigest sellest hoolimata, kui sa kuuled palju seda hinge tegelikult, samal ajal, kui ta elas üle, ma ei tea, mida kõike on ja kes vähegi teavad tema elulugu, staarid siis enam sa imetled nagu seda nagu seda, seda suurust, tegelikult seen suurust. Ja üks lugu, mis oleks taht mänginas puuki ei leidnudki seda ülesse. Aga samas elumise praegu mängime, on hea näide sellest, et kuidas üks kvaliteetmuusika võib-olla ajatu, et sul on selline tunne, nagu oleks alles eile sisse lauldud.