Seltsimees Kuusik, kuidas on vaalaliha tarvitatava inimtoiduna ja kuidas on ta vastuvõetav meie organismile. Vaalaliha leiab kasutamist inimeste toitainena kui on tegemist noore palaga. Peamiselt leiab vaalaliha kasutamist toitainena põhjamaa rahvaste poolt. Inimestele on vaalaliha oma maitseomadustelt ja lõhnalt aga vastuvõtmatu, kuna sisaldab rikkalikult Traani. See on vaalarasva, mis omakord annab lihale Traanile omase vastiku maitse ja lõhna põhjustada harjumatu inimesel seedimishäireid. Oma rahvastele on vaalaliha aga isegi maitsvaks ja kasulikuks toitaineks kuna asendab rida toitaineid, mis ühelgi teisel kujul ei leidub põhjamaal. Vaala lihad valmistatakse nõukogude maal väärtuslikkuse tõttu laialdaselt konserve, mis vastavad tehnoloogilise protsessiga, on vabastatud Traani maitsest ja lõhnast. Naturaalsel kujul aga on ka noore vaalaliha Me inimestele toiduks kõlbmatu. Isegi organismid.